Jeg er ikke så flink til å bake, så det er ikke så ofte jeg finner frem brødformene. Men nå har jeg prøvd å bake Ingers rugbrød 2 ganger og resultatet blir ganske så bra! Det eneste jeg har å sette fingeren på er at det er veldig vanskelig å skjære skiver av det i og med at det er hardt og litt vått i midten. Men ved å fukte kniven går det litt lettere..
|
Det ser fristende ut ikke sant? Nydelig med brunost eller min favoritt: tunfisk :) |
Oppskrift på Ingers rugbrød:
3 stk 2 liters former
1,3 kilo fin, sammalt hvete
200 gram fin, sammalt rug
200 gram helkorn hvete
75 gram gjær
2 strøkne ts salt
9 dl kruskakli
1,8-2 liter vann
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
Bland alt det tørre, løs gjær opp i litt av væsken og arbeid så deigen godt sammen. Deigen skal være løs! Forhev deigen i 1 time, slå deigen ned igjen og la den heve ytterligere 30 minutter. Deigen slås med igjen og helles/spas opp i smurte former. Skal ikke etterheves i formene, men settes rett inn i varm ovn. Stekes i 50-60 minutter på 220 grader (200 grader i varmluft).
Eller så kan du kjøpe brødet på Rimi til ca 30 kr ;) Uansett bedre og sunnere enn vanlig brød!
Takk for fin oppskrift, må prøves:-) Den smørekremen har jeg bare kjøpt i sånn Toro pose, men er veldig lett å lage med smør, kakao og melis:-) lykke til, klem Stinemor...
SvarSlett