5. februar 2012

Kanelboller

Søndag betydde før i verden bakedag for meg.. Lenge siden jeg hadde tid og ork til å ta frem bakebollen så dette var stas for både store og små :) 



Moxas kanelboller:

1 kg hvetemel
150 gram sukker
150 gram smeltet smør
2 ts salt
2 ts kardemomme
6 dl lunken melk
50 gram tørrgjær (rød pose)
1 egg

Fyll:
50 gram smeltet smør
2 ss lys sirup
Sukker
Kanel
Perlesukker
1 egg til pensling






Elt deigen godt. Bland først alt det tørre og ha i det våte. Smelt smør, ha i melk og varm det til ca 38-40 grader. (litt varmere enn lunka..) La det deretter stå å heve under plast/håndle på et lunt sted til dobbel strørrelse..

Del deigen i to og kjevle ut som om du skulle bakt pizza. Pensle hele flaten med en blanding av smør og sirup. Strø på sukker og kanel og rull sammen til en pølse. Del opp i ca 2-3 cm tykke biter og legg i store muffinsformer eller direkte på bakepapir. Pensle med egg og strø på perlesukker..

Sett ovnen på over/undervarme på 210 grader. La bollene heve under plast/håndkle til ca dobbel størrelse.

Stekes i ca 10 minutter på midterste rille.. eller til de er gylne ;)



2 kommentarer:

  1. Ooooo! De så gode ut, og jeg kan bare forestille meg hvor himmelsk de må lukte! Flink du er! Jeg er i skikkelig bakemodus om dagen, men siden fryseren er full får jeg ikke gjort noe med det. Heldigvis har jeg lovet å ta med kake til barnelaget der Busteliten er medlem i morra, så da blir det kvikklunsjkake ;-)
    Hvis du skal på Brynem i vinterferien må du si fra, så kunne vi jo kanskje fått til en kaffekopp eller noe? :D

    SvarSlett
  2. Nam, dette så utrolig godt ut!! Kan lukte de helt hit! Takk for at du delte oppskriften! :) Ha en super uke :)

    SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen noen ord hos meg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...