Hjemmelagde lomper er faktisk farlig enkelt når man først forstår at man må bruke STORE mengder mel når man baker de ut og heller børste av melet før man steker dem. Vi har en liten steketakke og steker de på denne. Men det går helt fint med en tørr teflonpanne også ;)
Jeg bruker et kjelelokk og trykker de ut slik at jeg får like størrelser på lompene.. Også ser de jo bra ut når de er helt runde ;) Det tar lang tid å stå å steke dem, så jeg anbefaler og lage litt flere når man først er i gang og heller fryse de ned ;) Smakte helt herlig!
OPPSKRIFT
Oppskriften er lånt fra matprat..
Oppskriften er lånt fra matprat..
- 1 kg potet
- 1 ts salt
- 2 dl hvetemel (eller til du skjenner at du kan skjevle den ut..)
Husk å bruk en del mel når du skjevler den ut.. ;)
Slik gjør du
Denne oppskriften gir 12 til 14 lomper.
1. Kok potetene med skallet på. Mos dem sammenmed 1 ts salt.
2. Bland inn hvetemel og rugmel. Lompene blir harde med for mye mel.
3. Del opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.
4. Stek lompene i tørr stekepanne (gjerne på grillen) eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende.
Så fine de ble:)
SvarSlettDet må jeg nesten prøve en gang:)
God helg:)
Klem Linda
De så knallgode ut!! Har noen gutter i hus her som er veldig glad i lomper,så supert med oppskrift,må nok prøves!!
SvarSlettSuperfin helg til deg,fortsatt god bedring!!
klm ingrid l
Så flink du har vært å stekt så masse flotte lomper. Lurt å bruke et lokk til å stanse de ut med.
SvarSlettHåper formen din er bedre.
Ha en flott kveld, hilsen Eline. ;)