1. januar 2013

Julen 2012

Så var julemåneden over.. ja for hos meg har det virkelig vært jul siden 1 desember, så i dag 1 januar var jeg ferdig med julen. Treet er ute og det er alle nissene og. Jeg pynter alltid treet lenge før jul, og julepynten ellers i huset er på plass helgen før 1 advent.

Det har vært veldig stille på meg om dagen. Både her og inne på instagram. Årsaken er rett og slett 3 omganger med skikkelig forkjølelse og en uke med omgangssyke. Heldigvis har vi bare hatt litt "rester" igjen av den siste forkjølelsen nå i julen. I og med at immunforsvaret vårt tydligvis er litt svekket har vi i dag hatt familieaktivitet på kjøkkenet. Vi har pressa appelsiner, sitroner og rester fra kassa med klementiner. Så i morgen får vi oss en vitaminshot til frokosten :)

Blir litt bilderas fra julen her nå, så skal jeg komme sterkere tilbake når hverdagen kommer tilbake igjen :)


Vi har hatt en morsom jul.. her er eldstesønnen rockabillyjulenisse :) 
Vi baker pepperkaker på barnas vis..


..og når man baker pepperkaker på barnas vis blir resultatet deretter..
(øh... prompehumoren er moras verk...)
 

Vi var på tidenes beste juleforestilling på skolen. Vakre barna mine var sååå flinke.. MEN.. de var umulig å ta bilde av i megden.. Synd.. men minnene lever videre i hjertene våre og vi har også dårlig filmopptak.. hehe...


Juletreet var selvhogst som vanlig. Men da Moxamannen var syk, ble det meg som gikk til skogs med minstemann. Treet så så lite og nett ut i skogen. Men da vi kom hjem måtte jeg omtrent til med hekkesaksa for å få plass til det.. hihi.. men det var lekkert da, og det har ikke dryssa i det hele tatt :)


Lilla julestjerner var på plass.. syntes de var såå søte.. Vi hadde også hvite og røde julestjerner, samt azalea på stuebordet :)


Til julefrokosten var langbordet dekket. Vi har kjøkkenbord og spisestue som passer i hop, så vi skyver dem bare sammen når vi er samlet alle mann. Til frokost kom svigerforeldrene mine, svogeren og hans 2 barn. Vi er veldig tradisjonsrike i julen. Det bugner blandt annet av hjemmelaget mat. Vi har laget gravet laks selv, laga julesylte, plukka egne molter og tyttebær og lagd eget syltetøy. Vi lager egen krepsesalat, italiensk salat og egen remulade. Vi har alltid frokostgjester og bordet er rett og slett et koldtbord med julevri :) En tradisjon som jeg og Moxamannen startet for 10 år siden, som vi er stolte av å bringe med oss i årene videre :)


Middagsbordet ble dekket til enda flere gjester. Til selve julekvelden kom min far, søstrene mine med deres følge og barn. Så tilsammen var vi 12 rundt bordet på julaften :) Jeg har ikke mye krimskrams på bordet. For i min familie setter vi julematen på bordet. Vi hadde ribbe, julepølser, sossiser, medisterkaker, rosenkål og mandelpoteter. Annet tilbehør var gulrot, rødkål, surkål, syltagurk, tyttebærsyltetøy og brun saus. Til dessert var det riskrem og hjemmelaget rød saus av selvplukka jordbær. (Her planlegges julematen nemmelig hele året)


Både dyr og mennesker kosa seg på julaften :)


Nyttårsaften feiret vi hos svigerforeldrene mine. Der var også Moxamannens søsken og deres barn. Lille tantebarnet mitt var livredd for fyrverkeri. Men som trebarnsmor (og far) har vi lært hos noen knep. Så vi fant frem beskyttelsesbrillene og kalte dem agentbriller som gjorde fyrverkeri helt ufarlig. Og med dem på var han trygg.. Så på "Tante Moxa" sin arm storkosa han seg å telte smell og så etter farger. Dette kommer tantehjertet til å huske for alltid :)


Og Nussi kosa seg selv på nyttårsaften. Lykkelig var hun som fikk esken som fyrverkeriet lå i.. I denne esken leker hun titt-tei-hvor-er-jeg-leken i timesvis.. Rar pus... elsker esker over alt på jord :)
 


Og med dette håper jeg dere alle har hatt en fin jul og en flott nyttårsfeiring! Takk for 2012 og for mange hyggelige bekjentskaper, kommentarer og hyggelige tilbakemeldinger. Og ikke minst... Godt nytt år må 2013 bli helt magisk!

2 kommentarer:

 1. Godt nyttår!
  Ser ut som du har hatt en flott desember, jul og nyttårsfeiring! Gleder meg til å følge deg videre i 2013!
  Titt innom på min giveaway om du vil :)
  Klem <3

  SvarSlett
 2. Godt nytt år!
  Kjempefine bilder fra jule
  og nyttårsfeiring. :)
  Klem Mette.

  SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen noen ord hos meg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...