6. mai 2011

Endelig helg! Vi skal bygge platting eller markterrase!

Nå er endelig helgen her! Hele uken har vi båret pukk og subbus til krampa tok oss, og gjort alt forarbeidet med en ny platting i hagen. De fleste materialer er kjøpt inn, og vi har også kjøpt tak til en paviliong. Vi fant et beige tak til en paviliong på Plantasjen, men selve paviliongen syntes vi virket lite holdbar, så vi ble rett og slett enige om å bygge en selv. Så det skal jammen bli moro å se om vi kan få til det.

Vi skulle jo egentlig bygge ny veranda. Men de skulle ha MINST 4500kr pluss kartutgift på 1200kr! Såå vi kunne brått kommet opp i 7000kr bare for papirarbeid! Det jeg syntes er så søkt er at vi kjøpte dette huset med en falleferdig veranda som IKKE var godkjent av kommunen, og som var krevd utbedret. Bl.a. var rekkverk for lavt. Så jeg syntes det er noe forundelig at papirjobben skal være så dyr, når kommunen selv har forlangt utbedring! Men, nok om det..

Vi har i alle fall funnet ut at man har lov til å bygge platting eller markterrase under 50 cm over bakken uten å søke. Så da forandret vi litt på planene og senket hele prosjektet. Plattingen vil koste oss 6000kr i materialer, men vi har et budsjett på 10 000kr. Så vi får se hvordan det blir :)


Slik så den gamle verandaen ut:
Bildet fra prospektetIkke akkurat lekkert! Det var en fryd å rive den grusomme verandaen! Så denne helgen blir det så flott og fint "tror jeg" hehe

Tips til å bygge på platting/markterrasse selv: Maxbo's steg for steg for hvordan man bygger markterrasse

Oppdatering med etter bilder kommer før 17 mai.. for da SKAL den være ferdig :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du vil legge igjen noen ord hos meg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...