12. mai 2011

Bilferie til Kroatia

Til sommeren setter vi oss i bilen med to barn og drar til Kroatia! Vi reiser tidlig på morgenen gjennom Sverige og Danmark for så å sette ferden inn i Tyskland. Her vil vi overnatte og nyte den første feriekvelden før vi setter turen til Tjekkia, Østerike og Slovenia dagen etter. Mye mulig vi blir et par dager i Slovenia. Er en del grotter og parker vi kunne tenkt oss og sett i Slovenia. Så kommer reisen til Kroatia! Vi skal bestille oss leilighet i privat bolig. Det koster oss rundt 6-7000 for 14 dager i høysesong! Det er ikke ikke for en familie på 4. Best av alt. Huseieren der vi skal bo har båt og kan ta oss med på turer på steder det er verdt å se til sjøs :)

Veien hjem tar vi litt på sparket. Men vi har flørtet med tanken å kjøre gjennom Nord-Italia og gjennom Sveits og Nederland. Muligens også en visitt innom Frankrike om vi får tid. Vi regner med å være borte i ca 3 uker. Så vi tar gjerne imot tips til hva vi bør få med oss, eller ting vi må være obs på.

En ting jeg lurer på.. Finnes det fornøyelsesparker, badeland eller dyreparker i Kroatia? Sånn ala Tusenfryd eller sånn???

Her er noen bilder jeg drømmer meg bort i om dagen :
Brac

Dubrovnic
Splitvice

Flotte turstier gjennom nasjonalparken Splitvice


Masse gamle flotte bygninger.. tror nok fotokameraet mitt vil gå en kule varmt der nede!

6 kommentarer:

 1. Kroatia er et godt valg. Det er lite av badeland og fornøyelsesparker der. Det meste av vannaktiviteter og vannsport er knyttet opp mot hoteller og turistanlegg. Nasjonalparkene er jo flotte, og det er mange historiske severdigheter. Alt dette kommer jo an på hvor i Kroatia du skal. Har selv aldri kjørt ned (barna liker ikke å sitte lenge i bil), så vi bruker fly. Mange har gode erfaringer med å kjøre ned.

  SvarSlett
 2. Vi regner med å bosette oss i ca 14 dager midt i Kroatia.. Har sett på noen leiligheter i Zadar. Veldig synd at det ikke er tivoli eller Badeland der, men har sett at det er noen rutsjebaner osv tilknyttet camping osv.. men vet ikke om vi vil få tilgang dit så lenge vi ikke "bor" der..

  Ungene våre elsker å kjøre bil og det gjør vi voksne og, syntes vi opplever så mye av å reise på denne måten :)

  SvarSlett
 3. Hei!

  Vi har hus i en landsby som heter Zaton, ca 20 min nw for Zadar, i umiddelbar nærhet til denne landsbyen er det også en stor camping med masse aktiviteter for store og små. Herfra går det også båter som tar dere med på en dagstur ut til nasjonalparken Kornati, en nydelig tur, med mat og drikke inkludert. Vi sjekket opp for å få leilighet til en kollega av meg, men i denne byen var det helt fullt nesten hele sommeren. Du kan sjekke priser på hytte inne på camp: http://www.zaton.hr/en/
  Lykke til og god sommer

  SvarSlett
 4. Takk for svar:) Vi har funnet 3 ledige leiligheter nå i kveld. Så det ordner seg heldigvis :) Tusen hjertelig takk for tips om camping!

  SvarSlett
 5. Så bra, da må dere ha en strålende ferie i et meget vakkert land. Et tips til hvis dere har tid, er å dra til Plitvice Lakes nasjonalpark, et av de vakreste steder jeg har vært.
  God Sommer!
  Mvh Rune

  SvarSlett
 6. Kroatia er et flott, Dubrovnik også ....jeg anbefaler :)
  ferie i Kroatia

  SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen noen ord hos meg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...