8. mai 2011

Å slanke seg er ingen lek, men det går an å kose seg!

Jeg har slanket meg mer eller mindre uten resultat i en årrekke. Eller dvs. jeg har gått raskt ned i vekt og lagt på meg i samme tempo. Jeg har prøvd alskens dietter, slankekurer, tabletter og til og med respektbelagte piller. Jeg kan vel faktisk innrømme at jeg til og med har kjøpt illegale slankepiller i jakten på den perfekte kroppen. Virket det? Joda, jeg raste da ned en kilo eller to i rekordfart, men de kom flyvende på igjen kort tid etter. Jeg har tenkt nøye igjennom hva jeg har gjort. Tenk å sette livet på spill for å gå ned i vekt? Det er helt forkastelig!

Ved å reflektrere over gamle synder har jeg nå kommet frem til en livsstil som passer meg. Ja, dere hørte riktig; LIVSSTIL! Å gå ned i vekt bør ikke være en slankekur, men en endring av livsstilen. Jeg sitter egentlig ikke mye i sofaen, ikke spiser jeg så mye snop heller. Men i helgene kan jeg fråtse innpå en sjokoladeplate og spise litt vel mye god mat. Mitt store problem var å spise regelmessig og holde kroppen i gang.

Dette er min yndlingshake. Jeg drar til Sverige og handler denne på Rusta. 99kr for 15 posjonsposer. Jeg syntes personlig den er 10 reiser bedre enn nutrilettshake osv. Naturdiet finnes dessverre ikke i noen norske butikker. Det syntes jeg er veldig synd, for de fleste av deres produkter er helt alletiders! Uten denne hadde jeg aldri fått i meg frokost i alle fall.


Min redning var å kjøpe inn måltidserstattere og ha kjøleskapet fullt av gulrøtter og en del rett i koppen suppe i skapet. Til frokost er jeg sjelden sulten, så jeg starter dagen med en shake eller en proteinbar for å få fart i kroppen samt en del vann. Til lunsj er det gjerne gulrøtter, havregryn, havregrøt eller en brødskive av Ingers rugbrød og et glass melk. Middag spiser jeg gjerne det samme som de andre, men med mindre saus, ris og poteter og mer grønnsaker og kjøtt. Det blir litt sånn halvhjerta lavkarbo. Jeg er for glad i brød og frukt til at jeg kan leve et rent lavkarboliv. Men ved å bytte ut alt vanlig brød med ingers rugbrød eller dansk rugbrød, så føler jeg i alle fall at det er bedre enn karbosjokk i form av kneipp og sånn. Jeg har også byttet ut vanlig pasta med fullkornspasta. Litt bedre er det jo! Mellommåltider består som regel av gulrøtter, musli, brødskiver eller salat. Alt ettersom hva jeg har i skapet. Til kvelds er det ofte rett i koppen suppe, stekt egg, havregryn eller rester i fra middagen som jeg freser i sammen.

Her ser dere noen av mine typiske måltider. Rester fra middagen: basmatiris, brekkbønner, paprika, babygulrøtter og litt erter som er frest i sammen med litt soyasaus. Pynt maten litt, så ser det bedre ut! Da smaker det gjerne bedre også!  
 Trening!

Jeg er ikke lagidrettstypen, ei heller løpetypen eller treningsentertraveren. Ikke er jeg zumbajenta heller. Men jeg er gjøre det på min måte typen! Jeg har et par manualer som jeg bruker når jeg trener hjemme på stuegulvet. Slenger litt her og der på armene og tar noen situps og sånn.  Det fungerer for meg. Jeg trener også i ny og ne enten på Wii Fit eller Xbox Kinect. Morsomt i lag med barna og ha litt trening og spill i ett :)

Disse kjøpte jeg på Rusta i Sverige til 69kr. Lilla er yndlingsfargen min, så da føler jeg meg litt kul når jeg trener. Alt er med på å motivere litt :)
En annen ting som er viktig for meg er naturen. Jeg elsker å gå tur i skog og mark og ved land og strand. Vi har flyttet nær en skog med fine turmuligheter og rett ned bakken kommer vi til sjøen så vi kan bade. I fjor skaffet vi oss også en hund. En labrador retriever. Da MÅ jeg ut å gå hver dag. Jeg har investert i bedre joggesko og tar med meg vannflaska og trasker av gårde. Jeg har fått meg flere faste løyper og går lite eller ingenting på asfalt. På sommeren svømmer jeg også mye. Slik holder jeg meg i form og for meg funker dette.

Det er koselig for hele familie å gå tur i skogen :) Hunden vår Zhara har funnet seg en "liten" pinne:) Det er rett og slett balsam for sjelen og komme seg ut i skog og mark!

I november 2010 veide jeg 95 kg. Ved hjelp av endring av livsstil har jeg klart å gå ned til 85kg! Målet mitt er å komme ned i 65 kg. Det tar tid, men på denne måten går jeg ned og blir der i alle fall. Hver lørdag koser jeg meg med snop og eventuelt en øl eller seks. Men det gir ikke noe utslag på vekten lenger. Før kunne jeg gå opp 2 kg av en helgeflopp!

Jeg skal komme med flere tips, oppskrifter og historer om hvordan min vei ned til 65 kg vil være. Men en ting er sikkert. Jeg skal komme dit!

Har du slanketips å komme med eller hva gjør dere for å holde dere i form??

2 kommentarer:

  1. Det er viktig å finne en sunn livsstil du trives med. Jeg pleier å si at den beste dietten er den du kan leve med livet ut.
    Det hanlder omå finne god og sunn mat og å glede seg med treningen. Lykke til :)

    SvarSlett
  2. Er så enig så enig. Man skal leve, være glad og lykkelig og samtidig ha en sunn og god helse. Å være lykkelig handler ikke om å ligge i sofaen og spise 1 kg godis. Finner man en aktivitet og en måte å leve sunt på som er riktig for seg selv blir man lykkelig bare av selve livet :)

    Tror dessverre mange faller av lasset da de ikke makter krafttakene på et treningstudio eller beinmargsdietten de leste i et ukeblad. Ikke alt passer for alle. Det gjelder å finne det som passer for deg!

    SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen noen ord hos meg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...