22. juni 2011

Rødgrøt og interiørglede

Ja, nå begynner ting å ta form her hjemme.. Sakte med sikkert ser jeg at jeg er på vei dit jeg vil interiørmessig. Mangler pynteting og vil bytte ut flere møbler, men jeg må jo ha noe å blogge om i lang tid fremover, så alt kan ikke komme på en gang ;) Dessuten kommer det en del før og etterbilder av oppussing etterhvert ;)


Krydderhylla mi har endelig kommet på plass. Jeg hadde tenkt å henge den litt gjemt bort ved kjøkkenbenken, for jeg trodde moxamannen var litt lei av alt det hvite. Men nei da.. den ville han ha rett under tallerkenhylla for der syntes han den ville bli penest. Og når moxamannen kommer med slike ønsker kan jeg jo ikke skuffe han.. Det kan jo tross alt sette kroken på døra for senere hvite og gamle begivenheter.


I det siste har jeg tenkt mye på hva som betydde mye for meg i barndommen. Og en av dem var sommerene med rabarbra dyppet i sukker og hjemmelaget rødgrøt med bær og havregryn. Så det måtte jeg jo lage til barna mine også.. akkuratt slik jeg laget den selv som barn..

Rødgrøt (ca dæsj oppskrift)
Sterk blandet husholdningsaft ca 1 liter totalt
ca 2 ss sukker
ca 2 dl bær
ca 3 ss potetmel

Bland alt sammen og kok opp under omrøring. Rødgrøten må ikke koke lenge, da ødelegger man stivelsen. Etter et par te bobler tar man rødgrøten av plata og setter til avkjøling.

Serveres kald med H-melk og Strø over litt havregryn ;)

Alle ungene syntes dette var kjempe godt. Ble litt av en sukkerbombe, men jeg overlevde det som liten, så da må de vel klare å smake litt søtt i ny og ne de også. Etter rødgrøtspising ble jeg sittende i sola på verandaen og studere klesvasken. Så beroligende! Koblet helt ut jeg! Helt frem til Zharavofsen sa i fra at hun ville ut på tur.I skogen var det masse mygg, og da jeg allerede hadde gått et stykke orket jeg ikke å snu.. DET skulle jeg ha gjort. Etterhvert kom jeg på en god ide.. Myggen var fæl i nakken på meg, så jeg tok på meg hetta og tenkte at DET holdt myggen unna. Det jeg imidlertidig ikke tenkte på var at hetten fungerte som en felle for myggen og jeg samlet jo et par familier inni der.. Så nå sitter jeg her da.. med 2 digre kuler i panna og 5 kuler i hodebunnen. MEN jeg har i alle fall ingen i nakken da!Jeg fikk i alle fall med meg en liten bukett med lupiner hjem og fikk trena kroppen min litt. Det er jo ingen hemmelighet at jeg slanker meg, og er stolt over å ha mistet nok en kilo.. nå er det 14 kg totalt! Da har man lov til å være litt stolt :) Er ennå en del kilo som skal bort, minst 10 til faktisk. De kiloene tror jeg renner av i løpet av året med oppussing, skole, skogsturer, båtturer, bading og alskens aktiviteter. Jeg er ikke en sånn treningsenterbærte, men en sånn bærte som liker å gjøre det på en måte jeg kan leve med resten av livet. Skogsturer og sånn.. DET er min greie :)

I kveld fikk jeg enda et raptusanfall..


Bestemte meg for at de glassene jeg sprayet med zinkspray også skulle få blonder. Så da satte jeg i gang med limpistol :) Syntes det ble fint jeg! I morgen får de andre flotte bånd også, måtte bare se an om jeg likte det eller ikke først..
Og til sist fikk bokhyllen min en wallsticker fra panduro.. Syntes det ble så fint atte :)

Men NÅ skal jeg finne veien ned til loppekassa og legge meg i rent og nytt sengetøy! Beste av alt! Natti natt kjære bloggvenner!

2 kommentarer:

 1. Hører rykter om at vi kanskje skal på samme bloggtreff neste uke? :-)
  Titter innom her for første gang, og trives godt allerede. Legger meg til som følger og gleder meg til å titte innom igjen :-)
  Bustenellik

  SvarSlett
 2. Jeg er tvers igjennom BLÅ vettu :-) Men i likhet med deg har også jeg forvilla meg over grensa til Den Andre Byen :-/ Får meg bare ikke til å skrive det i profilen, det blir helt feil, hehe. Vi bor såpass nærme bygrensa (og ikke så altfor langt unna deg), så det er alltid til Sarp jeg drar dersom det er noe i alle fall, og vi flytter nok "hjem" med tid og stunder ;-)
  Jeg tror det blir på Brasserie klokka 19, men jeg aner ikke hvor det er. Finnes ikke kjent her i Fr.stad, hehe. Det er på nippet til at jeg må bruke GPS for å finne Torvbyen liksom :p
  Ille koselig å se at du trives på Bustebloggen, og velkommen som følger! Blir artig å bli kjent med deg :-)

  SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen noen ord hos meg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...