22. mai 2011

Ingers Rugbrød! Det beste og det sunneste brødet jeg vet om!

Jeg er ikke så flink til å bake, så det er ikke så ofte jeg finner frem brødformene. Men nå har jeg prøvd å bake Ingers rugbrød 2 ganger og resultatet blir ganske så bra! Det eneste jeg har å sette fingeren på er at det er veldig vanskelig å skjære skiver av det i og med at det er hardt og litt vått i midten. Men ved å fukte kniven går det litt lettere..

Det ser fristende ut ikke sant? Nydelig med brunost eller min favoritt: tunfisk :)

Oppskrift på Ingers rugbrød:


3 stk 2 liters former
1,3 kilo fin, sammalt hvete
200 gram fin, sammalt rug
200 gram helkorn hvete
75 gram gjær
2 strøkne ts salt
9 dl kruskakli
1,8-2 liter vann
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner

 

Bland alt det tørre, løs gjær opp i litt av væsken og arbeid så deigen godt sammen.  Deigen skal være løs!  Forhev deigen i 1 time, slå deigen ned igjen og la den heve ytterligere 30 minutter.  Deigen slås med igjen og helles/spas opp i smurte former.  Skal ikke etterheves i formene, men settes rett inn i varm ovn.  Stekes i 50-60 minutter på 220 grader (200 grader i varmluft).

 

Kilde: www.fibermat.no 

 

 Eller så kan du kjøpe brødet på Rimi til ca 30 kr ;)  Uansett bedre og sunnere enn vanlig brød!

1 kommentar:

  1. Takk for fin oppskrift, må prøves:-) Den smørekremen har jeg bare kjøpt i sånn Toro pose, men er veldig lett å lage med smør, kakao og melis:-) lykke til, klem Stinemor...

    SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen noen ord hos meg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...