8. januar 2012

Pusser opp kjøkkenet

Bare et par raske smakebiter fra oppussingen.. Kommer til å bruke en stund på å male kjøkkeninnredningen da jeg tar et par dører av gangen for å slippe å ha kaos i hele huset. Men flisene er ferdige og en dør er klar :)Nydelige koppen min fra kremmerhuset.no som jeg fikk av søsteren min til jul i fjor.. og nok et norgesglass på plass :)

Flisene er er først skrubbet skikkelig med skrubb og salmiakk. Deretter 1 lag med heftgrunn og 2 strøk Butinox 30 kjøkken og våtrom i fargen Perle. Leste at dette ville dekke godt, men lurer på om jeg ikke avslutter med et toppstrøk oljebasert 40 glans. Uansett er resultatet kjempe fint! De flisene som var der før var i en ganske så blå farge og jeg hatet den. Fugene var dessuten kjempe slitte og stygge.


Egentlig er det veldig blått på førbildet.. men fikk det ikke frem da bildet ble tatt i dårlig belysning. Men etterbildet er veldig likt fargen slik den er i virkeligheten :) Fint ikke sant?

Skapdørene er fra Sigdal og i en nikotingul grusom farge. Siden vi kjøpte huset har dette vært et sant mareritt for meg. Fargen minnet meg rett og slett om et innrøykt gammelt kjøkken som ikke var vasket på evigheter. Men sannheten var jo at innredningen bare er fra 2005! Håndtak og knotter er også dyre kvalitetshåndtak.. MEN.. veldig upraktisk på kjøkkenet pga renhold.

På skapdørene har vi også kun skrubbet med skrubb og salmiakk. Da innredningen var matt trengte jeg ikke å pusse noe mer ned en det skrubben gjorde da jeg "rubbet" den med salmiakk. I stedet for å bruke heftgrunn anbefalte han jeg kjøpte malingen av å bruke 3 strøk med oljemaling, da det ikke fantes oljebasert heftgrunn. Skapdørene er malt i Butinox 40 Eggehvit. Lister er helt hvite. Knotter og håndtak har vi kjøpt på biltema.På førbildet ser dere hvor "gule" skapene var, til tross for elendig bildekvalitet. (se kontrasten mellom den hvite listen og døra!!) Etterbildet er døren ferdig malt i eggehvit og med ny knott!

Vi skal kjøpe ny benkeplate i mørk valnøtt og sette i en ny oppvaskkum. En stor enkel, i stedet for to små. Oppvaskkummen kjøpte vi på restesalg på IKEA for over 1 år siden.. så planene har vært her en stund :)

Bilder av hele kjøkkenet kommer når det blir bloggbart :) Nå skal jeg stupe i køya slik at jeg kan stå opp tidlig og fortsette arbeidet :)3 kommentarer:

 1. Heisann :)
  Har lagt meg til som følger og gleder meg til å se kjøkkenet ditt ferdig med nymalte fronter :)
  Har vurdert leeenge dette selv, men vet ikke helt hva jeg går for !!
  Koselig blogg så her kommer jeg nok tilbake :)

  Fin søndag, klem Heidi

  SvarSlett
 2. Det der var bare en helt utrolig forandring, skjønner skikkielig godt at du ville forandre på kjøkkenet, gleder meg masse til å se det helt ferdige resultatet :)

  Klemmer

  SvarSlett
 3. Hei på deg :)
  Flisene ble kjempefine ! Hadde selv blå fliser en gang...blæh ! De ble byttet ut med "stein" fliser ;)du ser de på mange av bildene hos meg.
  Gleder meg til å se kjøkkenet ferdig altså ;)

  Ønsker deg et godt nytt år og gleder meg til å følge deg også i 2012 !

  Kos deg meg oppussingen av kjøkkenet videre..

  SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen noen ord hos meg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...